Veelgestelde vragen

Is hooggevoeligheid een modeverschijnsel?
De term hooggevoeligheid is op de kaart gezet door Elaine Aaron in 1998. Sindsdien herkennen steeds meer mensen zich in deze karaktereigenschap. Hooggevoeligheid is niet meer weg te denken als fenomeen in deze wereld. En dat we ons steeds meer bewust zijn van dit persoonlijkheidskenmerk is zeer van belang.

Is hooggevoeligheid een stoornis?
Nee. Hooggevoeligheid is geen stoornis of ziekte. Het is een eigenschap van iemands karakter of anders gezegd van iemands persoonlijkheid. De eigenschap is aangeboren. De hersenen en zenuwstelsel werken bij een hooggevoelig persoon gewoonweg anders dan bij niet hooggevoelige personen. Ze ontvangen meer prikkels die ze moeten verwerken.

Zit hooggevoeligheid tussen de oren?
Ja, hooggevoeligheid zit zo zou je kunnen zeggen dus letterlijk tussen de oren. De hersenen en zenuwstelsel functioneren anders.

Wordt individuele begeleiding vergoed?
Als je aanvullend verzekerd bent worden de consulten meestal (deels) vergoed. Informeer vooraf bij jouw zorgverzekeraar. Jan Hogema is als natuurgeneeskundig therapeut aangesloten bij de Vereniging van Natuurgeneeskundig Therapeuten (VNT).

Word een training door mijn zorgverzekeraar vergoed?
Hiervoor geldt hetzelfde. Als je aanvullend verzekerd bent worden de trainingen meestal (deels) vergoed. Informeer vooraf bij jouw zorgverzekeraar. Jan Hogema is als natuurgeneeskundig therapeut aangesloten bij de Vereniging van Natuurgeneeskundig Therapeuten (VNT).